Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

КОПРИВА

Тост леб со коприва 0,350 кг

Присуството на копривата помага при анемија бидејќи содржи многу железо и потпомага за регулирање на шекерот во крвта. Овој леб е богат со витамините: Ц, каротеноиди (провитамин А), Витамин К, Б2, Б5, Калциум, Магнезиум,Фосфор. Без конзерванси, рачно изработен, со продолжена свежина и трајност.

Состав:
брашно Т-500, јогурт, пченкарно брашно, грашок, маргарин, овесни снегулки,квасец, семе од коприва, сол, шеќер, соино брашно, емулгатор е481, антиоксидант е300,пченично сладно брашно
T-500 flour, yogurt, corn flour, peas, margarine, oatmeal, yeast, nettle seeds, salt, sugar, soy flour, emulsifier e481, antioxidant E300, wheat malt flour
miell T-500, kos, miell misri, bizele, margarinë, bollgur, maja, fara acaroj, kripë, sheqer, miell soje, e481 emulsifier, E300 antioksidant, miell malt gruri