Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

МЕДИТЕРАНСКИ

Медитерански тост леб 0,350 кг

Вкусот на медитеранот во парче леб, збогатен со босилек, маслинка, маслиново масло, лук. Без конзерванси, рачно изработен , со продолжена свежина и трајност. Специфичен зачински леб за гурмани.

Состав:
брашно Т-500, маслинки, маслиново масло, квасец, маргарин, шеќер, сол, босилек, лук во прав, соино брашно, емулгатор е481, антиоксидант е300,пченично сладно брашно
T-500 flour, olives, olive oil, yeast, margarine, sugar, salt, basil, garlic powder, soy flour, emulsifier e481, antioxidant E300, wheat malt flour
miell T-500, ulliri, vaj ulliri, maja, margarinë, sheqer, kripë, basil, pluhur hudhër, miell soje, emulsiues e481, E300 antioksidant, miell i ëmbëlsuar gruri.