Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

МУЛТИЦЕРЕАЛ

Леб цимерман мултицереал 0,620 кг

Составен од пет целозрнести семки и житарки од нутритивен аспект најкомлетен леб по својата избалансираност на хранливите состојки. Се изработува од предтесто со долготрајна технолошка постапка без употреба на адитиви и хемиски средства. Без конзерванси, рачно изработен, со продолжена свежина и трајност.

Состав:
брашно Т-500, пченично интегрално брашно, пченично зрно, овесни снегулки,пченични снегулки, квасец, сусам, лен, семки од сончоглед, сол, јачменов слад
T-500 flour, whole wheat grain, wheat seed, oat flakes, wheat flakes, yeast, sesame seeds, flax, sunflower seeds, salt, aromatic malt
miell T-500, grurë gruri, farë gruri, thekon tërshërë, thekon gruri, maja, farë susami, li, farat e lulediellit, kripë, ëmbëlsues aromatik