Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ПЧЕНКАРЕН

Пченкарен леб со куркума 0,350 кг

Без конзерванси, рачно изработен, со продолжена свежина и трајност. Се одликува со златно жолта боја, крцкава кора, свежа и мека средина. Богат е со растителни влакна, растителни масти и биофлавориди, витамини А,Б1,Б5,Б12,Ц, Е ,К ,Мg, етерични масла и зачинот куркума. Поволно влијае на цревната перисталтика.

Состав:
брашно Т-500, пченкарно брашно, семки од тиква, семки од сончоглед,маргарин,квасец, шеќер, сол, куркума, соино брашно, емулгатор е481, антиоксидант е300,пченично сладно брашно
T-500 flour, corn flour, pumpkin seeds, sunflower seeds, butter, yeast, sugar, salt, turmeric, soybean flour, emulsifier e481, antioxidant E300, malted wheat flour
miell T-500, miell misri, fara kungull, fara luledielli, margarinë, maja, sheqer, kripë, shafran, miell soje, emulsifier e481, antioksidant E300, miell i ëmbëlsuar gruri