Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ПУТЕР

Путер леб 0,350 кг

Содржи исклучиво висок процент ма млечен путер и млеко кои со своите благопријатни дејства на лебот му даваат карактеристична мекост и нежна структура. Се одликува со долготрајна свежина, фина порозност, специфична арома и чувство на топење во уста при џвакање. Без конзерванси, рачно изработен, со продолжена свежина и трајност.

Состав:
брашно Т-500, млеко, путер, квасец, шеќер, сол, јачменов слад
T-500 flour, milk, butter, yeast, sugar, salt, aromatic malt
miell T-500, qumësht, gjalpë, maja, sheqer, kripë, embëlsues aromatik