Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

БАВАРСКИ

РЖАНО БРАШНО , БРАШНО Т-500, ПЕКАРСКИ КВАСЕЦ, ФОРШРИТ (прежелатинизирано пченично брашно Т-1600, киселина Е-330, регулатор на киселост), ПРЖЕНО РЖАНО БРАШНО (бабрено пченично брашно Т-1600, јачменов слад, пржено пченично сладно брашно), ГОТВАРСКА СОЛ, ГЛУТЕНСКИ ДОДАТОК (пченичен глутен, материја за третирање на брашно, ензими), РАСТИТЕЛНО МАСЛО