Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ПАФУТО

ЈАЈЦА, КАРАВЕЛА ЧОКОЛАДО ЦРНО (шеќер, хидрогенизирана растителна маст, какао прав, гликозен сируп, лецитин од соја), БРАШНО Т-500, ШЕЌЕР, МАРГАРИН (билни масти, масла 80%, вода, шеќер, готварска сол, емулгатор Е-322, лецитин, лимонска киселина, арома, бета каротен, конзерванс), БЕЛ КРЕМ ( шеќер, модифициран скроб, хидрогенизиран билна маст, сварено полномасно млеко во прав, згуснувачи, емулгатори, арома, готварска сол, бои), ФРЕШЕКС (средство за одржување свежина, шеќер, вода, емулгатори), ПРАШОК ЗА ПЕЦИВО