Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ТИРАМИСУ

ЈАЈЦА, БЕЛ КРЕМ (шеќер, модифициран скроб, хидрогенизирана билна маст, сварено полномасно млеко во прав, млечни белковини, згуснувачи, емулгатори, готварска сол, бои), КАРАВЕЛА ЧОКОЛАДО БЕЛО (шеќер, делумно фракционирани растителни масти и масла, варено млеко во прав, лецитин од соја, арома), ЧОКОЛАДЕН ПРЕЛИВ (шеќер, хидрогенизирана растителна маст, какао во прав, гликозен сируп, лецитин од соја), БРАШНО Т-500, ШЕЌЕР, ФОНД ЧОКОЛАДО (шеќер, какао во прав со намелена масленост, лецитин од соја, гликозен сируп во прав, желатин, ароми, готварска сол, регулатор на киселост), ФОНД ТИРАМИСУ (шеќер, маскарпон во прав, лактоза, желатин, малтодекстрин, ароми, обоено овошје, растителни екстракти, готварска сол), ФРЕШЕКС (средство за одржување свежина, шеќер, вода, емулгатори), ПРАШОК ЗА ПЕЦИВО