Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ТОРТА МУС ЛЕШНИК

КАРАВЕЛА ЧОКОЛАДО БЕЛО (шеќер, делумно фракционирани растителни масти и масла, варено млеко во прав, лецитин од соја, арома), ЈАЈЦА, ЛАДЕН ЖОЛТ КРЕМ (шеер, скроб, млеко во прав,стабилизатор, боја, ароми), ШЛАГ (растителни масти, гликоза, млечни протеини, емулгатор, шекер, млеко во прав), ЛЕШНИК, БРАШНО Т-500, ШЕЌЕР, РАСТИТЕЛНО МАСЛО, КАКАО, ПАСТА ЛЕШНИК (гликозен сируп, пржен лешник, мелен лешник, фруктозно-гликозен сируп, бои, арома), ЖЕЛАТИН ГОВЕДСКИ, СУПЕР ГЕЛ (средство за одржување на свежина, шекер, вода, емулгатори), ПРАШОК ЗА ПЕЦИВО