Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ЧИЈАБАТА ИНТЕГРАЛНА (ГОЛЕМА)

БРАШНО Т-500, РАСТИТЕЛНО МАСЛО, ЧИЈАБАТА СМЕСА (пченичен глутен, јачменов слад, суво пченично кисело тесто (пченично брашно Т-550, пченично сладно брашно, готварска сол, стартер, оцетна киселина, млечна киселина), пченично брашно Т-550, инактивен пекарски квасец, емулгатор, ензими, аскорбинска киселина), ПРЖЕНО РЖАНО БРАШНО (бабрено пченично брашно Т-1600, јачменов слад, пржено пченично сладно брашно), ПЕКАРСКИ КВАСЕЦ, ПОДОБРУВАЧ (соино брашно, материја за спречување на згрутчување, емулгатори, декстроза, материи за третирање на брашно, бабрено пченично брашно, ензими), ГОТВАРСКА СОЛ