Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ТРУФА ЧОКОЛАДО

ЈАЈЦА, КРАВЈО МЛЕКО, ЧОКОЛАДНИ ТРОШКИ (шеќер, растителни масти, какао во прав, лецитин од соја, емулгатори, ароми), БЕЛ КРЕМ (шеќер, модифициран скроб, хидрогенизирана билна маст, сварено полномасно млеко во прав, млечни белковини, згуснувачи, емулгатори, готварска сол, бои), ДАНИА КРЕМ (шеќер, модифициран скроб, декстроза, обезмастено млеко во прав, сурутка во прав, жолчка во прав, растителни масти, готварска сол, стабилизатори, емулгатори, конзерванс, боја, арома), БРАШНО Т-500, ШЕЌЕР, ЧОКОЛАДО АРИБА (шеќер, какао, какао путер, лецитин од соја, арома, ванилин. Во трагови - млеко), АБ ДЕКОР АП (вода, хидрогенизирана билна маст, шеќер, стабилизатори, натриум казеин, емулгатори, лецитин од соја, готварска сол, ароми, боја), КАКАО, СУПЕР ГЕЛ (средство за одржување на свежина, шеќер, вода, емулгатори), ПРАШОК ЗА ПЕЦИВО