Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ЛЕБ ПУР ПУР

БРАШНО Т-500, СМЕСА ОД ЦРВЕНА ПЧЕНИЦА (интегрално брашно од црвена пченица, рж (интегрално брашно, дехидрирано кисело тесто, пресувана соја, семки тиква, сончоглед, компирови снегулки, ореви, шеќер, готварска сол, стабилизатор), ПОДОБРУВАЧ ЗА КВАСНИ ТЕСТА (растителна маст (палмина и од репка), шеќер, немасно млеко, сурутка во прав, лецитин од репка, декстроза, готварска сол, аскорбинска киселина), ПЕКАРСКИ КВАСЕЦ, РАСТИТЕЛНО МАСЛО, ПОДОБРУВАЧ ЗА ЗАМРЗНАТИ ТЕСТА (пченични: брашно, слад, влакна, глутен, лецитин од репка, стабилизатор, шеќер, аскорбинска киселина, ензими), ГОТВАРСКА СОЛ