Веќе 25 години на македонскиот пазар, добро позната пекарата и слаткара Специјал, ги освојува потрошувачите со нејзините вкусни специјалитети.

ЧИЈАБАТА БЕЛА (ГОЛЕМА)

БРАШНО Т-500, РАСТИТЕЛНО МАСЛО, ЧИЈАБАТА СМЕСА (пченичен глутен, јачменов слад, суво пченично кисело тесто (пченично брашно Т-550, пченично сладно брашно, готварска сол, стартер, оцетна киселина, млечна киселина), пченично брашно Т-550, инактивен пекарски квасец, емулгатор, ензими, аскорбинска киселина), ПЕКАРСКИ КВАСЕЦ, ГОТВАРСКА СОЛ, ПОДОБРУВАЧ (соино брашно, материја за спречување на згрутчување, емулгатори, декстроза, материи за третирање на брашно, бабрено пченично брашно, ензими). Присутен пченичен глутен.